15-16-17
MAART 2026

15-16-17 maart 2026

Kortrijk Xpo

Vakbeurs van de premium food & drinks

Delicatessen en hoge kwaliteit maken van Tavola een absoluut topevent

Interesse deelname
Shape Created with Sketch. Ontdek de beurs

Ontdek alles wat Tavola te bieden heeft

Ontdek de beurs
Shape Created with Sketch. Plan uw bezoek

Praktische informatie om uw bezoek te plannen

Plan uw bezoek
Shape Created with Sketch. Ervaar de beurs

Laat u inspireren door beelden en succesverhalen

Dit was Tavola 2022
Shape Created with Sketch. Interesse als exposant?

Lees hier alle informatie en voordelen

Waarom deelnemen?
15.746 aankopers & decisionmakers
29 landen
Shape Created with Sketch. 455 exposanten
21e editie in 2024

Sinds de start in 1982 is Tavola uitgegroeid tot de toonaangevende vakbeurs voor foodprofessionals met een passie voor premium food & drinks. De doordachte mix van sterke marktleiders en ambachtelijke producenten creëert om de 2 jaar een uniek productassortiment van streng geselecteerde delicatessen en heerlijke high-end artikelen

Van artisanaal tot trendy, van grootdistributie tot kleinschaligheid, van toonaangevende bedrijven tot start-ups, van bekende merken tot private label, van klassiekers tot verrassende ontdekkingen, ... Tavola verzamelt alle premium food & drinks onder één dak!

De vakbeurs onderscheidt zich door haar focus op innovatie en een uitzonderlijke productbeleving, wat iedere twee jaar resulteert in een topevenement voor de professionele fine food community, zoals de voedingsretail, groothandel, speciaalzaken, cateringbedrijven, restaurants, enz... Al deze elementen maken van Tavola één van de mooiste, meest hoogstaande foodbeurzen in Europa. 

 

Tavola 2024: terugblikken op een zeer succesvolle driedaagse vol dynamiek, optimisme & enthousiasme! 

Met 455 exposanten uit 15 landen en 15.746 bezoekers van de voedingsbranche (+ 9% tov. editie 2022) uit 29 landen, heeft Tavola alle verwachtingen ruimschoots ingelost.  Op de bruisende beursvloer heerste dynamiek en positiviteit, waarbij de kenmerkende Tavola-sfeer niet alleen een buitengewoon aanstekelijke vibe creëerde, maar ook een uitzonderlijke productervaring bood.

Een ongeëvenaard assortiment van premium food & drinks

Fabrikanten en distributeurs van premium food & drinks wisten zowel hun bestaande als nieuwe klanten uit foodretail, speciaalzaken, cateringbedrijven en restaurants te verrassen met heerlijke producten.  Opvallend was de mooie mix van grote bedrijven, met artisanale fabrikanten en start-ups die sterk vertegenwoordigd waren.  Met een uniek aanbod aan producten dat haar gelijke niet kent op andere foodbeurzen, de prachtige standen, een unieke productbeleving en het warme onthaal door de exposanten, had Tavola alles in huis om de fine food community te inspireren.  De positieve energie op de beursvloer en het enthousiasme van zowel exposanten als bezoekers maken van Tavola 2024 niet alleen een succesvolle editie, maar weerspiegelen ook de creativiteit en dynamiek van de voedingsbranche.

Gouden Tavola Awards

De wedstrijd Gouden Tavola kon op de beursvloer op massale belangstelling rekenen.  Zowel de stand waar de winnende en genomineerde producten gepresenteerd en gedegusteerd konden worden, als de Gouden Tavola Galerij, waar bezoekers een overzicht kregen van alle geselecteerde producten van de wedstrijd werden druk bezocht. 

De Gouden Tavola Awards werden al voor de opening van Tavola toegekend aan Thai Bouillon van Sublimix, Black Garlic Salt Rub van Funky Ouma/Ali-Import, Plant Based Mousse Crumble van Vecuisine, & Meule du Plateau Réserve 18 maanden van Terre de Fromages.

Voor één award had Tavola nog de stem van de bezoekers nodig.  De Publieksprijs ging naar de Freezecakes van Pleese-Galana / Beldessert, ’s werelds eerste schepbare diepvries cheesecake.  Dit is niet alleen een heerlijk alternatief voor roomijs, maar ook een slimme zet om de diepvriescategorie te dynamiseren.  De Freezecakes zijn verpakt in handige potjes en beschikbaar in 3 verschillende smaken: Raspberry & Lemon, Butterscotch & Caramel, en Double Chocolate. 

Nieuwe side-events bieden meerwaarde aan bezoek

De beurs bood niet alleen een platform voor aankopers om nieuwe en heerlijke producten te ontdekken, maar ook waardevolle informatie voor professionals om hun bedrijf verder uit te bouwen.  De Tavola Inspiration Talks konden rekenen op de medewerking van sterke partners.  Van economische inzichten door ING Belgium, tot innovatieve concepten uit Dubai door Dolce World ; van proeven van de eeuwigheid met De Foodarcheoloog tot innovaties en foodtrends in retail en foodservice door Maxime Willems, … : de diverse presentaties werden enthousiast onthaald.  De interviews door 20/Cent Retail en panelgesprekken door Gault & Millau gaven een bijzondere inkijk in de strategie en aanpak van klinkende namen uit de retail, restaurant- en cateringwereld, en werden dan ook druk bijgewoond.   

In de Tasting Hub konden bezoekers verschillende dranken en olijfolies ontdekken tijdens Tasting Classes door experts van exposanten. 

Op 19 maart ging FSA - Foodservice Alliance met een vierhonderdtal foodservice professionals vóór hun bezoek aan Tavola een voormiddag dieper in op inzichten, inspiratie en kennis over de markt van de speciaalzaken tijdens het FSA Voorjaarscongres.

Diverse networking events, zoals het druk bijgewoonde event van Fenavian en Brema, droegen bij aan de unieke sfeer op de beurs en boden waardevolle contactmomenten voor de branche.

Stuk voor stuk geslaagde side-events, die in 2026 zeker een vervolg zullen krijgen.

Tavola 2026

Tavola kijkt nu al uit naar de volgende editie van 15 tot en met 17 maart 2026 in Kortrijk Xpo. 

 

Op de hoogte blijven over Tavola?

Schrijf in voor de nieuwsbrief.

Ik schrijf me in

Partners & sponsors

Imperial Vanderhaegen Embassy of India

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.