Elke twee jaar bekroont Tavola de meest opmerkelijke innovaties in het domein van fijne en verse voeding.
De wedstrijd Gouden Tavola onderscheidt producten die uitblinken in smaak, vakmanschap, duurzaamheid of beleving — toonaangevende producten geselecteerd door een professionele jury!
Winnende én genomineerde producten genieten uitzonderlijke zichtbaarheid: voor, tijdens én na Tavola 2026.
De wedstrijd staat open voor alle exposanten van Tavola 2026 met een innovatief product dat:
tussen 1 maart 2023 en 17 maart 2024 op de markt werd gebracht
'echt nieuw' is (geen nieuwe smaakvariant binnen een bestaande reeks).
Tavola hertekent de wedstrijd met nieuwe categorieën met behoud van en focus op het criterium INNOVATIE.
Bekroont het innovatieve fine food product dat uitblinkt in smaak, textuur, vakmanschap en authenticiteit.
De nadruk ligt op de kwaliteit van de ervaring in de mond en het ambachtelijke of culinaire meesterschap waarmee het product is gemaakt.
Bekroont het fine food product dat kwaliteit en verfijning combineert met tijdswinst, eenvoud of slimme gebruikservaring voor de consument, chef of professional.
“Gemak zonder compromis op smaak, beleving of duurzaamheid.”
Deze categorie bekroont producten die het genot van eten en drinken verheffen tot een zintuiglijke ervaring.
Niet noodzakelijk de duurste producten, maar diegene die emotie, vakmanschap, elegantie en uitzonderlijke smaak combineren tot een moment van pure verwennerij.
Bekroont het fine food product dat bewust genieten mogelijk maakt: voedzaam, evenwichtig en met aandacht voor het welzijn van de consument.
De nadruk ligt op de verstandige balans tussen smaak, voedingswaarde en natuurlijke samenstelling.
Bekroont het fine food product dat duurzaamheid concreet vertaalt in elke stap van zijn levenscyclus – van ingrediënt tot verpakking – met behoud van smaak, authenticiteit en esthetiek.
Het gaat om producten die goed zijn voor mens, planeet én zintuigen.
Tijdens Tavola krijgt de vakbezoekers de kans om zijn stem uit te brengen op de stand Gouden Tavola.
Elke genomineerd en winnend product van de wedstrijd dingen automatisch mee naar deze award.
Vooraf kan niet ingeschreven worden voor deze categorie.
De Gouden Tavola is meer dan een award — het is een kwaliteitslabel dat deuren opent.
Een selectie of prijs betekent zichtbaarheid, prestige en geloofwaardigheid binnen de fine food-sector.
UW PRODUCT IN DE KIJKER
Tijdens Tavola 2026
CONSULTEER HET VOLLEDIGE REGLEMENT
1e RONDE - SELECTIE CRITERIUM INNOVATIE
Deadline inschrijving: vrijdag 9 januari 2026
Levering stalen: maandag 12 & dinsdag 13 januari 2026
(tussen 8.30 en 12.00 – Kortrijk Xpo, inkom Zuid)
Jurering: 14–29 januari 2026
Resultaten 1e ronde: 30 januari 2026
2° RONDE– FINALE JURERING MET TASTING
Levering nieuwe stalen: vrijdag 6 februari 2026
Jurering: week 9 februari 2026
Bekendmaking winnaars: vrijdag 12 februari 2026
Prijsuitreiking: dinsdag 3 maart 2026
€ 300 (excl. btw) per product - Inbegrepen:
deelname aan de wedstrijd;
opname in de beursgids;
presentatie op de beurs (bij selectie ronde 2);
trofee bij winst;
communicatie via alle Tavola-kanalen.
Log in op het exposantenportaal met uw e-mailadres en wachtwoord
Selecteer het luik ‘Gouden Tavola’
Voeg eerst uw product toe onder ‘Uw producten’
Selecteer vervolgens het product voor deelname aan de wedstrijd en vul het formulier in
Elke 2 jaar gaat een jury van professionelen naar aanleiding van Tavola op zoek naar de meest opmerkelijke innovaties binnen het domein van fijne en verse voeding. De winnende producten worden bekroond met de Gouden Tavola. Deze producten staan bovendien voor, tijdens en na Tavola volop in de kijker.
Om praktische redenen (te voorziene koeling voor de producten) willen wij u vriendelijk vragen om ons zo snel mogelijk van uw deelname te verwittigen.
Deelnameprijs per product: 300.00 € (excl. btw) en omvat:
1° RONDE
* in de eerste ronde worden de producten in principe niet geproefd. Als een aankoper echter de vraag stelt om het productstaal te behouden of toch te proeven dan blijft het staal bij de bewuste aankoper.
In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas/ ...) zijn geen 3 stuks noodzakelijk en kan vb 1 stuk volstaan. Stalen die nog bruikbaar zijn in de 2e ronde (niet-gekoelde producten met lange houdbaarheidsdatum kunnen in sommige gevallen ook gebruikt worden in de 2e ronde). Bij twijfel over het aantal: contacteer ons hierover telefonisch.
2° RONDE
* In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas /...) zijn geen 15 stuks noodzakelijk. 1 deel van een product of 2 stuks kunnen volstaan. In deze gevallen wel graag 15 etiketten aanleveren.
Jury bestaat uit maximaal 13 personen. Er worden 2 stuks reserve opgevraagd ifv fotografie in geval van winst. Bij twijfel: contacteer ons telefonisch.