15-16-17
MARS 2026

Morue en conserve

03-12-2025

De bacalhau (kabeljauw) cachaço (nekstuk) is een van de edelste delen van de vis. Het betreft het bovenste gedeelte van de rug, dat de overgang vormt tussen de rug en de kop van de kabeljauw. Het is een nobel en mals stuk. In conserven wordt dit deel gepresenteerd in witte vlokken en overgoten met extra vierge biologische olijfolie.

 

✨ Kenmerken

  • Smaak: Delicaat en verfijnd, met een lichte zilte toets die de oceaan weerspiegelt.

  • Textuur: Stevig en sappig dankzij het gebruik van de beste stukken filet.

  • Ambacht: Traditioneel bereid en met oog voor detail, zodat elke hap een authentieke beleving is.

🍴 Culinaire toepassingen

  • Heerlijk als petisco bij een glas wijn.

  • Perfect in salades, tapas of op een stukje vers brood.

  • Een verrassende toevoeging aan warme gerechten zoals pasta of stoofpotjes.