15-16-17
MAART 2026

UW INNOVATIES EN BEDRIJF IN DE KIJKER: NEEM DEEL AAN GOUDEN TAVOLA 2026

Elke twee jaar bekroont Tavola de meest opmerkelijke innovaties in het domein van fijne en verse voeding.
De wedstrijd Gouden Tavola onderscheidt producten die uitblinken in smaak, vakmanschap, duurzaamheid of beleving — toonaangevende producten geselecteerd door een professionele jury!

Winnende én genomineerde producten genieten uitzonderlijke zichtbaarheid: voor, tijdens én na Tavola 2026.

De wedstrijd staat open voor alle exposanten van Tavola 2026 met een innovatief product dat:

  • tussen 1 maart 2023 en 17 maart 2024 op de markt werd gebracht

  • echt nieuw is (geen nieuwe smaakvariant binnen een bestaande reeks).

ONTDEK DE AWARDS EN CATEGORIËN: 

1. TASTE & CRAFT

Bekroont het innovatieve fine food product dat uitblinkt in smaak, textuur, vakmanschap en authenticiteit.
De nadruk ligt op de kwaliteit van de ervaring in de mond en het ambachtelijke of culinaire meesterschap waarmee het product is gemaakt.

2. CONVENIENCE

Bekroont het fine food product dat kwaliteit en verfijning combineert met tijdswinst, eenvoud of slimme gebruikservaring voor de consument, chef of professional.
“Gemak zonder compromis op smaak, beleving of duurzaamheid.”

3. LUXE & INDULGENCE

Deze categorie bekroont producten die het genot van eten en drinken verheffen tot een zintuiglijke ervaring.
Niet noodzakelijk de duurste producten, maar diegene die emotie, vakmanschap, elegantie en uitzonderlijke smaak combineren tot een moment van pure verwennerij.

4. HEALTH & BALANCE

Bekroont het fine food product dat bewust genieten mogelijk maakt: voedzaam, evenwichtig en met aandacht voor het welzijn van de consument.
De nadruk ligt op de verstandige balans tussen smaak, voedingswaarde en natuurlijke samenstelling.

5. SUSTAINABLE & ETHICAL

Bekroont het fine food product dat duurzaamheid concreet vertaalt in elke stap van zijn levenscyclus – van ingrediënt tot verpakking – met behoud van smaak, authenticiteit en esthetiek.
Het gaat om producten die goed zijn voor mens, planeet én zintuigen.

6. AUDIENCE

Tijdens Tavola krijgt de vakbezoekers de kans om zijn stem uit te brengen op de stand Gouden Tavola.
Elke genomineerd en winnend product van de wedstrijd dingen automatisch mee naar deze award.
Vooraf kan niet ingeschreven worden voor deze categorie.

WAAROM DEELNEMEN?

 

De Gouden Tavola is meer dan een award — het is een kwaliteitslabel dat deuren opent.
Een selectie of prijs betekent zichtbaarheid, prestige en geloofwaardigheid binnen de fine food-sector.

UW PRODUCT IN DE KIJKER

  • Voorafgaand:
    • aankopers maken kennis met uw product (2 rondes)
    • uitgebreide media aandacht via vakpers, website en social media
  • Tijdens Tavola 2026

    • exclusieve presentatie in Hal 5Gouden Tavola zone
    • tasting door een chef + toelicht door hostess
    • innovatiegalerij in Rambla

  •  Na de beurs: uitgebreide communicatie over winnaars en genomineerden via pers en digitale kanalen

CONSULTEER HET VOLLEDIGE REGLEMENT

 

UW VOORDELEN ALS DEELNEMER AAN DE WEDSTRIJD GOUDEN TAVOLA

Elke 2 jaar gaat een jury van professionelen naar aanleiding van Tavola op zoek naar de meest opmerkelijke innovaties binnen het domein van fijne en verse voeding. De winnende producten worden bekroond met de Gouden Tavola. Deze producten staan  bovendien voor, tijdens en na Tavola volop in de kijker. 

1. AANDACHT VOOR UW PRODUCT OP TAVOLA 2026

  • Winnaars + genomineerden
    • Eigen stand: Gouden Tavola in hal 5
    • Degustatie door chef
    • Toelichting door hostess
    • Rubriek op de website
    • Kans op publieksprijs via stemming door bezoekers na degustatie
  • Geselecteerde producten 2e ronde:
    • Tentoonstelling in de innovatiegalerij in de Rambla
    • Rubriek Gouden Tavola in de beursgids voor bezoekers

4. CRITERIA VOOR DEELNAME

Om praktische redenen (te voorziene koeling voor de producten) willen wij u vriendelijk vragen om ons zo snel mogelijk van uw deelname te verwittigen. 

Deelnameprijs per product: 300.00 € (excl. btw) en omvat:

  • Deelname aan de wedstrijd
  • Inlassing van het product in de beursgids en presentatie op de beurs als het product doorgaat naar de 2e
  • Trofee in geval van winst
  • Communicatie over de winnende en genomineerde producten

5. BELANGRIJKE TIMINGS & PRAKTISCHE INFO

1° RONDE 

  • Deadline inschrijvingen: woensdag 10 januari 2024
  • Levering stalen:
    • 11 en 12 januari 2024
    • tussen 8.30 en 12.00
    • Kortrijk Xpo - inkom Xpo Zuid - GPS: Kennedylaan 100 -8500 Kortrijk
  • Aantal stalen*:
    • fine foods zelfbediening & delicatessen: minimaal 4 stuks
    • fine foods bediening & catering: 2 à 3 stuks 
  • Jurering 1e ronde: 15 tot 31 januari 2024
  • Verwittigen deelnemers resultaat ronde 1: 5 februari

* in de eerste ronde worden de producten in principe niet geproefd. Als een aankoper echter de vraag stelt om het productstaal te behouden of toch te proeven dan blijft het staal bij de bewuste aankoper.
In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas/ ...) zijn geen 3 stuks noodzakelijk en kan vb 1 stuk volstaan. Stalen die nog bruikbaar zijn in de 2e ronde (niet-gekoelde producten met lange houdbaarheidsdatum kunnen in sommige gevallen ook gebruikt worden in de 2e ronde). Bij twijfel over het aantal: contacteer ons hierover telefonisch.

2° RONDE 

  • Leveren nieuw stalen:
    • donderdag 15 februari ‘24
    • tussen 8.30 en 12.00
    • Kortrijk Xpo - inkom Zuid - GPS: Kennedylaan 100 -8500 Kortrijk
  • Aantal stalen*:
    • 15 producten (1 per jurylid)
    • 15 (lege) verpakkingen (1 per jurylid)
  • Jurering 2e ronde: dinsdag 20 en woensdag 21 februari ‘24
  • Verwittigen winaars: donderdag 22 februari ‘24
  • Prijsuitreiking: dinsdag 5 maart

* In geval van volumineuze producten (vb ham / bol kaas /...) zijn geen 15 stuks noodzakelijk. 1 deel van een product of 2 stuks kunnen volstaan. In deze gevallen wel graag 15 etiketten aanleveren.
Jury bestaat uit maximaal 13 personen. Er worden 2 stuks reserve opgevraagd ifv fotografie in geval van winst. Bij twijfel: contacteer ons telefonisch.

BELANGRIJKE DATA

1° ronde – selectie

  • Deadline inschrijving: woensdag 10 januari 2024

  • Levering stalen: 11 & 12 januari 2024 (tussen 8.30 en 12.00 – Kortrijk Xpo, inkom Zuid)

  • Jurering: 15–31 januari 2024

  • Resultaten 1e ronde: 5 februari 2024

2° ronde – finale

  • Levering nieuwe stalen: donderdag 15 februari 2024

  • Jurering: 20 & 21 februari 2024

  • Bekendmaking winnaars: 22 februari 2024

  • Prijsuitreiking: 5 maart 2024

DEELNAMEPRIJS

€ 300 (excl. btw) per product - Inbegrepen:

  • deelname aan de wedstrijd;

  • opname in de beursgids;

  • presentatie op de beurs (bij selectie ronde 2);

  • trofee bij winst;

  • communicatie via alle Tavola-kanalen.

HOE INSCHRIJVEN

  1. Log in op het exposantenportaal met uw e-mailadres en wachtwoord

  2. Selecteer het luik ‘Gouden Tavola’

  3. Voeg eerst uw product toe onder ‘Uw producten’

  4. Selecteer vervolgens het product voor deelname aan de wedstrijd

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies.