2e nominatie Gouden Tavola Fine Foods Delicatessen
ANGUS BEEF GRAND CRU & WAGYU BEEF GRAND CRU by GANDA
Less is more - gemaakt met 1 ingrediënt: minimum aan Camargue zeezout
Zonder bewaarmiddelen, volledig clean label. Komt in natuurvorm uit de droogkamers zonder bijkomende bewerkingen. niet gevormd of gespoten - dry curing behandeling
Angus runderen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Schotland en zijn door toenmalige pioniers meegenomen naar het Wilde Westen. Vandaag worden ze op verschillende continenten gekweekt. Dit vlees (afkomstig van Amerika) van de met graan gevoede Angus runderen onderscheidt zich door zijn marmering en een fijne, volle smaak.
Wagyu is van oorsprong een Japans runderras, bekend om zijn exclusieve en smaakvolle vlees. ‘Wa’ is een oude verwijzing naar Japan en ‘gyu’ betekent rundvlees. Het ras werd rond de 2e eeuw door geprivilegieerde grondbezitters ingevoerd uit het Aziatische vasteland. Door eeuwenlange selectie op spierkracht en uithoudingsvermogen zijn een groot aantal foklijnen ontstaan. Het vlees van Wagyu runderen is sterk vetdooraderd of ‘gemarbreerd’. Door het eten van gras en graanrijke voeding krijgen ze hun typische smaak.
Producten voor high end gastronomie
Info: Ganda Fine Foods – Destelbergen / stand 610
T : +32 (0)470 62 19 87 - ganda.be